STEPS TO PERFECTLY STICK IT TO THE LIP

lipstick tutorial

lets talk lipstick

First, I preferred only a little lipgloss: spread it and go. But since the blog, I recovered my interests in lipstick, lipliner, lipprepper and all the other goodies-goodies for a lip to last.  Finding the right color has all to do with skin tone, hair- and eye color…and when it comes down to picking the right tint, I’m a total layman. Luckily I have a few M.A.C. friends just around the corner to help me out with that. So, this post obviously isn’t about the picking colors (my advise: ask a M.A.C. consultant) but it is about the tools for an everlasting lip! So, here it is:

Lipstick was nooit echt mijn ding, ik was meer van de lipgloss. Lekker makkelijk: smeren en gaan. Maar, nu moet ik bekennen dat sinds m’n blog de lucht in is (en ik me sowieso meer ben gaan verdiepen in poedertjes&kleurtjes voor de snuit) lipstick vrij regelmatig in de tas belandt. Het lastige vind ik wel: het vinden van de goede kleur. Hou rekening met je teint, haar- en oogkleur en…eigenlijk ben ik nogal een faler als het gaat om het kiezen van de juiste tint. Mijn advies: ga naar M.A.C. en vraag het. Zo doe ik het namelijk ook. Maargoed, geen gemekker over kleurtjes meer, het gaat hier&nu om het aanbrengen van een lipstick. Met een paar simpele stappen en wat tools, blijft die van mij uren zitten. En, in het licht van ‘sharing is caring’, hierbij mijn lipstick-ritueel:

HOW TO PREP STEP-BY-STEP

1. teeth come first

This maybe is an unnessecary note, but: make sure to brush your teeth first. Always.

Wellicht geheel overbodig, maar poets de tanden eerst. Altijd.

2. scrub it

I don’t scrub my lips daily, but whenever I have special occasion or shoot I always use lip scrub by Sara Happ. It smooths your lips and a smooth base means smooth lipstick.

Ik scrub niet dagelijks, maar voor een feestje of shoot doe ik het eigenlijk altijd. Een van de beste is de scrub van Sara Happ. Heerlijke geurtjes om net die lelijke velletje mee weg te krijgen en een glad oppervlak staat garant voor een glad resultaat. Niks meer smoezelig dan van die vel lippen met stukjes lippenstift…blegh…

3. moisturize

Although the Sara Happ scrub leaves a moisturizing layer, I always add a little bit more. One of the best lip conditioners is from M.A.C., but also untinted Bite Agave lip mask is one of the best I’ve ever used. Officially a lip mask, but use it as a daily moisturizer. Perfect for winter weather and hydrates all day.

De Sara Happ scrub laat een olieachtig laagje achter, maar toch smeer ik altijd nog een beetje meer. Een van de beste is de hydraterende creme van M.A.C., maar ook 1 van de allerbeste die ik ooit heb gebruikt is de (ongekleurde) Bite Agave lip mask. Hoewel het een masker is, kan je ‘m prima gebruiken als dagelijkse conditioner voor de – helemaal in de winter – droge lipkes.

4. prep + prime

The Prep + Prime from M.A.C. (noticing this is kind of my all-time favorite brand?!) really rocks, guys! This baby will keep your color stick to your lips for evah-and-evah-evah!

De Prep + Prime van M.A.C. (en ja, bijna alles in mijn badkamer staand op plankje ‘maquillage’ is van dit merk) moet je gewoon hebben. Houdt je kleur voor altijd en altijd en altijd. En had ik al ‘altijd’ gezegd?

5. make them pop!

To make your color pop, I use my concealer to lighten up the outside of my lip. Just apply it where you apply your lipliner and carefully blend it out with a foundation brush or sponsh. One rule: be modest with this. We don’t want you to look like you’ve just tanked up a gallon of milk.

Laat de kleur knallen door een lichte buitenbasis te vreecren. Ik gebruik meestal mijn concealer en trek daarmee voorzichtig een lijntje waar de lipliner komt. Vervolgens blend ik deze uit met een sponsje of kwast. Wees wel voorzichtig, want een melk-mond ligt op de loer….

6. apply your lipstick

Find the right color and carefully apply it. Sometimes I use my lip blending brush to apply it even more precisely.

Pak de kleur, draai ‘m uit en smeer m op. Wees precies en doe t rustig. Ik gebruik zelfs soms een kwastje om de kleur super nauwkeurig aan te brengen

7. line the lip

Important: follow your lip and do not ever cross the line to create a bigger lip….Like never. Usually I start at the top (you know that little V), after that I work from the outside to the top again. For the lower lip: exactly the same: start in the middle, draw a small line then work down form every corner of your mouth. Last step: grab a blending brush, and blend the line carefully with your color. A line must never be too obvious.

Lipliner, heel heel heel belangrijk. En 1 grote regel: teken nooit buiten de lijntjes voor een vollere lip….maar dan ook echt nooit. Verder; ik begin altijd bij dat V’tje aan de bovenkant. Erna ga ik werk ik vanuit iedere mondhoek naar boven. Hetzelfde geldt voor de onderlip btw.

8. smile

And check your teeth, especially with red….

Controleer of je – vooraf gepoetste – tanden geen vlekken hebben…

9. shine bright like a diamond!

CIAO-CIAO

FOLLOW THIS JOURNEY

Illustration by Lovisa Burfitt.

2 Comments

  • Milou says:

    Hee,
    ik volg je al een tijdje via Instagram. Vandaag zat ik op amayzine.com te kijken & toen zag ik jouw foto daar tussen staan. Op de instagram daily over drink on the go van vanochtend. Ik wist niet of je het al had gezien, dus dacht laat het eventjes weten!! Ik vond het zelf een beetje gek om op een foto van je op Instagram te reageren omdat ik je helemaal niet ken, dus dacht reageer via de blog. Ik wilde nog even laten weten dat je hele gave foto’s hebt op Instagram. Ik vind het altijd super leuk om te zien en kan niet wachten om ooit weer een keer naar New York te gaan, zeker als ik jouw foto’s zie.
    Xo

Comments are closed.